Wijnhuizen en wijngaarden
Bodegas Martínez Paiva is een familiebedrijf met een traditie van meer dan vijf generaties in de wijnbouw en de bereiding van kwaliteitswijnen in Extremadura.
Wij zijn pioniers in de introductie van nieuwe teelttechnieken en cépagewijnen in het Tierra de Barros-gebied, vlakbij Almendralejo (Badajoz), de authentieke wijnhoofdstad van Extremadura.
De wijnmakerij heeft 350 hectare wijngaarden, voornamelijk beplant met binnenlandse variëteiten zoals Tempranillo, Graciano en de autochtone Cayetana, met eveneens kleine producties van andere binnenlandse variëteiten (Carignan (ook bekend als Mazuelo), Muscat …) en internationale Merlot, Syrah ( of Shiraz) of Chardonnay.
Onze wijngaarden liggen op mergel- en kleigronden, verse vertisols met een hoog kalksteengehalte en voldoende diepte, waardoor de wortels tijdens onze barre zomers het nodige vocht kunnen opzoeken. De combinatie van het terrein met de oriëntaties en het microklimaat van het gebied maakt het mogelijk kwaliteitsdruiven te verkrijgen voor de bereiding van complexe wijnen.
De uitwerking van onze wijnen begint met de indeling van de wijngaard, waarbij de kenmerken van het terrein worden gewaardeerd en benut. Het hoogtepunt van het werk in de wijngaard komt met het bepalen van het optimale moment voor de oogst, waarna de druiven zo zorgvuldig en voorzichtig mogelijk naar de wijnmakerij worden gebracht voor het fermentatieproces.
In de wijnmakerij worden de druiven onderworpen aan een reeks handelingen die zo stressvrij mogelijk zijn om de beste kwaliteiten eruit te halen, waarbij traditionele technieken en geavanceerde technologie worden gecombineerd. Tijdens deze processen zorgt de combinatie van de dagelijkse fysisch-chemische analyse plus de proeverij en kennis van onze oenologen ervoor dat onze wijnen hun persoonlijkheid verwerven.