De wijnmakerij
Het aroma, de smaak, deze fles wijn staat altijd op tafel bij het delen van typische maaltijden uit onze streek, een soort wijn gemaakt met zorg en toewijding, geduld, die altijd aanwezig is bij feesten, familiereünies of bij het delen van bijzondere momenten.
In Bodega Las Calzadas zijn we erin geslaagd om met veel moeite oude amforen met verschillende capaciteiten uit La Mancha te bergen, die tegenwoordig erg moeilijk te vinden zijn. Sommigen van hen zijn meer dan 100 jaar oud en na 70 jaar verloren te zijn gegaan in oude wijnhuizen, zijn ze nieuw leven ingeblazen om deze heel speciale afstemming aan onze Tinácula-wijnen te geven.
Het wijnhuis is altijd open voor het publiek. Naast wijn is er een kleine gastronomische winkel met een grote selectie van de beste Manchego-producten zoals kaas, honing, olijfolie, conserven, enz.
We hebben altijd geweten dat Tinácula ons teken van identiteit is, omdat we het volledige proces met zorg en tempo beheersen. Het maken van wijn begint met de zorgvuldige en biologische teelt van de wijngaard, het veldwerk, de oogst, de productie en de afstemming in de wijnmakerij, met zeer hoge hygiënenormen, en uiteindelijk de commercialisering of service in het restaurant. Elk onderdeel van het proces gebeurt thuis, waar je de beste producten kunt maken.
Als je erover nadenkt, is er waarschijnlijk geen andere wijn waarbij dezelfde familie de druivenranken snoeit, oogst, de wijn maakt, verfijnt en in een glas serveert.
Kortom, we streven naar uitmuntendheid in onze 50 jaar oude wijngaarden, samen met het herstel van de familietraditie van het maken van wijn in klei-amforen met een vleugje ervaring, gegeven door de jarenlange universitaire opleiding en de knowhow in de wijnmakerij, waardoor we op deze manier uniek en verschillende wijnen .